Fris Webdesign Logo Doorzichtig SVG

De voordelen van een Wordpess website

De voordelen van een Wordpess website

Inhoudstabel

WordPress

WordPress is een open-source Content Management System (CMS) dat wordt gebruikt om websites en blogs te creëren en te beheren. Het is het werelds meest populaire platform voor websiteontwikkeling en biedt gebruikers een gemakkelijke manier om hun eigen website op te zetten en te beheren, zonder veel technische kennis te hebben.

WordPress biedt een intuïtieve gebruikersinterface en een reeks plugins en thema’s waarmee je de functies en uitstraling van je website kan aanpassen. Het biedt ook veel mogelijkheden voor zoekmachineoptimalisatie en is SEO-vriendelijk.

Met WordPress kan je een website opzetten voor allerlei doeleinden, zoals een blog, portfolio, bedrijfswebsite of e-commerce website. Het is een flexibel en uitbreidbaar platform en wordt ondersteund door een actieve en hulpzame gemeenschap van ontwikkelaars en experts.

Eenvoudig in gebruik

Heb je ooit een website willen opzetten, maar vond je het te moeilijk of te ingrijpend? Dan is WordPress in combinatie met Elementor Pro de oplossing voor jou! Dankzij de intuïtieve gebruikersinterface, de vele online tutorials en handleidingen is WordPress (met Elementor) heel gemakkelijk te gebruiken. Met weinig technische kennis kan je heel eenvoudig jouw website beheren. Dankzij de visuele editor kan je zelf eenvoudig alle pagina’s, teksten en foto’s aanpassen naar wens. Bij Fris Webdesign krijg je de nodige begeleiding, zodat je zelf kan wijzigen wat je wilt, wanneer je wilt. Zo hoef je niet afhankelijk te zijn van anderen en kun je je website op elk moment aanpassen, zonder extra kosten.

Bovendien is WordPress een van de meest populaire platformen voor websiteontwikkeling en heeft het een actieve en hulpzame gemeenschap van ontwikkelaars, gebruikers en experts die bereid zijn om te helpen bij het oplossen van problemen en het verbeteren van de website.

Responsive design

Heb je ooit een website bezocht op je smartphone of tablet en was deze niet goed leesbaar of gebruiksvriendelijk? Dit is een veelvoorkomend probleem, maar gelukkig is daar in WordPress een goede oplossing voor: responsieve ontwerpen!

Veel WordPress-thema’s zijn ontworpen om goed te werken op verschillende apparaten, waaronder desktops, laptops, tablets en smartphones. Dit betekent dat de website zich automatisch aanpast aan de grootte van het scherm en de gebruiksvriendelijkheid verhoogt, waardoor je bezoekers een optimale gebruikerservaring krijgen, ongeacht het apparaat dat ze gebruiken. Bij Fris Webdesign maken we zelfs voor elke klant een thema op maat, zodat je over elk element 100% controle hebt. Wat groter, meer naar links, meer marge, een ander kleur? Dit pas je heel eenvoudig aan.

Met een responsieve website zorg je ervoor dat je bezoekers altijd een goede indruk krijgen van je bedrijf en dat ze gemakkelijk kunnen navigeren en communiceren met je. Dit is belangrijk, want tegenwoordig bezoeken steeds meer mensen websites op hun mobiele apparaten.

Ook Google en andere zoekmachines zoals Bing vinden een responsive design belangrijk. Een website die responsive is, zal altijd voorrang krijgen op websites die dit niet voorzien. Bovendien zal de bezoeker via een smartphone langer op jouw website blijven. Dit zorgt voor een lager bounce-percentage en ook dit heeft weer een positieve invloed bij de zoekmachines.

Uitbreidbaar

Wil je meer uit je website halen en meer functies toevoegen? Met WordPress en Elementor Pro verander je jouw website in een krachtige tool. Uitbreidbaarheid is een belangrijk aspect van elke website en gelukkig biedt WordPress talloze plugins die functies toevoegen, zoals zoekmachineoptimalisatie, beveiliging, contactformulieren en nog veel meer. Je website wordt zo nog meer aangepast aan jouw wensen en behoeften. Fris Webdesign geeft het juiste advies hierin, zodat je zelf niet hoeft te verdwalen in het oerwoud van de vele plugins. De belangrijkste plugins worden door Fris Webdesign reeds aangekocht in een licentiemodel dat voor meerdere website kan gebruikt worden.

Met de juiste plugins kan je je website optimaliseren voor zoekmachines, beveiligen tegen hackers, je bezoekers in contact brengen met jouw bedrijf en nog veel meer. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Besluit

Wil je een krachtige website, die scoort in de zoekmachines, eenvoudig aan te passen is en waarbij je steeds kan rekenen op persoonlijke ondersteuning? Neem dan snel contact op met Fris Webdesign voor een vrijblijvend orientatiegesprek. Wil je weten welk budget je hiervoor nodig hebt? Lees dan zeker de blog over wat de kosten zijn voor het maken van een nieuwe website.

Geschreven door: